Thursday, August 11, 2011

beraya sejenak bersama gadis butterfly~




lama da tak men2 tag2 ni kan, ade gak yg sudi nk tag aku....wehuu...tenkiu cik tinie hatta~
nama tag ni pon da ala2 Yuna pon ada, wahh.....shuke2..keh3...

so, let play this BERAYA WITH GADIS BUTTERFLY~

10 jenis makanan kegemaran di waktu raya.
  1. ketupat nasi yg pure nye taw..
  2. gulai ayam kampung mak
  3. nasi dagang the most n only "mek"
  4. kek coklat home made by me,or kanda, or kanda ipar
  5. nasi ayam
  6. almond london
  7. lontong...pehhh, nk kawen ngan org Johor lah, ade sape2 sudi x?
  8. tapai pulut..
  9. nasi minyak mak2 sedara.
  10. and off kos la air gas kan, tipu la law ak ckp x shuke.

malam raya punye pengalaman.
hmm, so far setakat ak blaja kt Great Land of Indera Mahkota, x pernah2 ak blik umah cuti malam raya ke ape ke even until da behijrah ke Borneo pon sama, awal jer ak balik..hu3
so biasenye malam raya, after berbuka p pasang pelita, law ada budak2 join sekalik men mercun,,,pheww..best siakk, then dlm kul 9 lebeh bermula la keadaan ak di dapur, wahh..Chef Wan bace ni menanges koot. rebus ketupat nokkks, masak gulai ayam kampung n tanak nasik minyak kt dapur together2 with my mum n sis n sis in law. but then tahun ni, ak dgn mak aku jelaaa, akak ak sorg da beraya kt borneo, sorg ag dlm pantang, sadis nyeee...
ada satu tahun tu, gelabah duk pasang langsir sampi ke pagi raya sbb x reti pasang koot langsir tu...
wahh, btw, this year quite be difference for me, ohh tuhan, kuatkanlah ak di lembaran Syawal ini..amin


so saya nk tag kawan2 saya...heee...

  1. cik atty
  2. cik yayat
  3. cik hanif
  4. cik junsu;
  5. cik ali hanafiah

13 comments:

Hanif Ahmad said...

im on~ btw din.. be strong ya my big bro ^^

Anak Kampung said...

:)...
thanks buddy

ezzah junsu said...

esok sy buat ya abe din. tggu tau. :)

Anak Kampung said...

:P

tiniemeenie said...

din...

nnt awk link pic dekat blog gadis butterfly tu.

pastu kat blog gadis butterfly
awk link awak nyer blog pasai contest nih.. =)

Anak Kampung said...

cik tinie-da wat da pon...hu3..tenkiu

H. said...

Alaaaahh camane ni I bukan Johorian?



TT

Anak Kampung said...

ala cik husna, xpe2, t kite kawen, kite p duk JOHOR, nak?

H. said...

Namo namo.

ezzah junsu said...

lontong...pehhh, nk kawen ngan org Johor lah, ade sape2 sudi x?

uhuk uhuk. jom la dtg ke johor din. bawak husna sekali. gf eh ? D

Anak Kampung said...

alaa cik junsu ni...
gf...err..no komen~.....

GaDis BuTtErFLy said...

salam ziarah dr blog gadis butterfly, thank sbb sudi join contest nie.. semoga ramadhan yg disambut n aidilfitri yg bakal tiba ini diraikan ngan penuh kegembiraan buaat anak kampung sekeluarga... :)

-checked-

Anak Kampung said...

yeayyy...

gadis butterfly da check!!